|  Politika  |  Upor

Pred Vizjakovim ministrstvom protestni shod Zoisovih štipendistov

© Matej Leskovšek

Zoisovi štipendisti, ki so jih prizadeli vladni varčevalni ukrepi, se bodo v četrtek opoldne zbrali pred ministsrtvom za delo, družino in socialne zadeve. "Oškodovani štipendisti bomo s tem izražali nestrinjanje z zamudami, ki nastajajo pri reševanju vlog in protipravnemu odvzemu dodatka za bivanje izven kraja stalnega prebivališča ter drugimi nepravilnostmi, ki se letos pojavljajo pri dodeljevanju štipendij," poudarjajo. Trenutno je na Facebooku udeležbo na shodu potrdilo okoli 250 štipendistov.

Zoisovi štipendisti opozarjajo, da nekarteri med njimi že več kot 3 mesece niso prejeli štipendije niti odločb odločb, čeprav je 60 dnevni rok za izdajo le-teh že zdavnaj potekel. "Tistim, ki odločbe so prejeli, dodatek za bivanje izven kraja stalnega prebivališča protipravno ni bil priznan."

"Menim, da je prav, da se javnost seznani z odnosom, ki ga pristojno ministrstvo ima do štipendistov in s tem kakšne posledice to pomeni za posameznike, ki so oškodovani. Zato vas vabim, da se jutri oglasite pred Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in našo zgodbo delite z javnostjo," je v sporočilu za javnost zapisal Alen Kopić.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.