Totalna razprodaja

Saj je gol, tako nekako je vzkliknil otrok v poučni pravljici o cesarjevih novih oblačilih.

In v tej prispodobi golega cesarja se je danes znašla naša ljuba domovina Slovenija. To je rezultat dvajsetletnega plenjenja političnih elit in z njimi povezanih tajkunskih povspetnežev.

Začelo se je s prvo DEMOS-ovo vlado, pod Peterletovim vodstvom. Dokaj bogato dediščino, prineseno iz skupne juge, je bilo potrebno čim prej izničiti in to samo zato, ker je bila izvora osovraženega socializma. Spomnimo se, takrat je svoj lonček, kaj lonček, skledo pristavila slovenska katoliška cerkev. Tujim fevdalcem so se iz zloglasnega denacionalizacijskega zakona izplačevale, v milijonskih zneskih, neupravičene odškodnine, ki skupaj štejejo v milijarde. Takratna vlada je v osamosvojitveni evforiji z narodno imovino ravnala »kot svinja z mehom«. Star kmečki pregovor, zelo prikladen za tovrstno dogajanje.

In ropanje narodovega bogastva se je, enkrat bolj, drugič manj intenzivno nadaljevalo skozi vso zgodovino naše samostojnosti. Plenilske politične elite so bile vselej na delu in so še dandanes.

Danes, pod vladavino Janeza Janše in njegove kamarile, mnogo bolj kot kdaj koli prej. Pripravljeno je vse, tudi z blagoslovom aktualnega kvazi Ustavnega sodišča, da se dokončno izvede poslednja razprodaja državnega premoženja. In rop stoletja bo s tem svečano zaključen.

Ni potrebno biti posebej pameten, da bi vedeli, kaj temu sledi. Postali bomo država kolonialnega tipa sredi Evrope. Država hlapcev v lastni domovini. Kako prav je imel Cankar, rojeni za hlapce, vzgojeni za hlapce.

Slovenija je ta trenutek na usodnem razpotju. Poti sta dve, rešitev zgolj ena. In rešitev je v ponovni vzpostavitvi vladavine prava in ljudske oblasti. Druga pot, je pot teme, pelje v predvojni čas, ko oblast v roke dobi klerofašizem. Ne bodimo naivni in naj ne mislimo, da ta črni scenarij pri nas ni mogoč. Še kako je mogoč. Sam se bojim, da smo že na njegovi poti. Zato poziv vsem, ki v srcu dobro mislimo, ukrepajmo, dokler je še čas zato.

Ulice in trgi po vsej Sloveniji naj se dogajajo vse do takrat, da ta skorumpirana oblast ne odide. Nadomesti naj jo prehodna tehnična vlada, visoko strokovnih posameznikov, ti ne smejo biti strankarsko kontaminirani. Samo tako se bo Slovenija izvila iz nastale krize.

Ne pustimo se zapeljati posameznim populistom in demagogom, ki nam trenutno vladajo. Prižiganje zvezdic na nebu in raznih svetilnikov ter kar naprej iskanja luči na koncu tunela, naj bo uporabna tema za pravljico »lahko noč otroci«. Sedaj ni čas za pravljice, zadeve so mnogo preresne.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.