Saša Eržen

10. 1. 2013  |  Mladina 2  |  Kultura  |  Hudo

Instant zombi

Maskirne majice

© Arhiv Mladine

Zdaj ste verjetno že vsi seznanjeni z zombifikacijo naše sicer idilične domovine. Zato bodite pripravljeni!

Naj vas invazija zombijev ne preseneti – lahko se zgodi kjerkoli in kadarkoli. Nabavite si preobleko, v kateri boste v trenutku postali eden od njih in se brezskrbno pomešali mednje, ko vas bodo obkolili.

Bistvo dotične majice je očem nevidno in se skriva pod površino, se pravi, na »nepravi« strani majice. Ker majice prihajajo z druge strani luže, na njih v angleščini piše »Ask me about my zombie disguise«, kar je nekaj takega kot »Hočeš videti mojo zombi masko?«. Ko nosilec majico potegne za spodnji rob in si ga povezne čez glavo, kot bi se hotel skriti, se razkrije potisk na notranji strani majice – zelena glava zombija z okrvavljenimi usti. Majice za vstajo zombijev v eni barvi in sedmih različnih velikostih prek spleta ponuja Crazy Dog T-shirts, podjetje, ki ga je ustanovil Bill Kingston in izdeluje izvirno potiskane majice; trenutno ponujajo kakih tisoč različnih motivov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.