Prvi črevomat
Vdor urbanega v ruralno
© www.vija.si
Zima je po slovenskih vaseh tradicionalno čas, ko pujsi obmolknejo in se spremenijo v meso ter različne mesne izdelke.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
© www.vija.si
Zima je po slovenskih vaseh tradicionalno čas, ko pujsi obmolknejo in se spremenijo v meso ter različne mesne izdelke.
Komur med kolinami ob kakšni nenormalni uri nenadoma zmanjka črev, v katera bi nadeval svinjsko mesovje, se mu splača oditi le na eno lokacijo.
Poleg trgovine Vija v Gotovljah zraven Žalca, ki je ponoči sicer zaprta, stoji prvi slovenski črevomat. Da, prav ste prebrali. Gre za avtomat, v katerem lahko nabavite čreva katerokoli uro dneva ali noči. Glejte le, da boste imeli pri sebi drobiž, črevomat namreč sprejema samo kovance (za 10, 20 in 50 centov ter 1 evro ali 2), v zameno pa vam poleg govejih, svinjskih in umetnih črev različnih debelin in premerov ponuja tudi vse sorte začimb za izdelavo klobas in salam (muškatni orešek, rdečo papriko, poper, česnov granulat, piment, koriander itd.) ter vrvico za zavezovanje salam. Črevomat postavijo samo v sezoni kolin; to nenavadno zmes urbanega in ruralnega lahko torej obiščete še kakšna dva meseca.
Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.