Max Modic

 |  Družba  |  Upor

Sanjin Jašar tudi danes na občini

Po poročanju Večera Sanjin Jašar že od 8. ure zjutraj na občini čaka policiste

Podpora aktivistu Jašarju, ki tudi danes protestira v prostorih MOM.

Podpora aktivistu Jašarju, ki tudi danes protestira v prostorih MOM.
© Marko Pigac

Kot poroča Večer, je skvoter in aktivist Sanjin Jašar, ki je bil včeraj pridržan in nato izpuščen iz pripora s 357 evri kazni, nekaj minut po osmi uri ponovno vstopil v prostore Mestne občine Maribor, kjer mirno sedi za mizo v prvem nadstropju in čaka, ali ga bodo tudi danes obravnavali policisti in odstranili kot včeraj, ko se je s spalno vrečo namestil v občinski stavbi in enakomisleče povabil k sodelovanju.

Da bo Jašar danes nadaljeval s protestno akcijo in izvajanjem državne nepokorščine, je napovedal že včeraj, ko je prvič poskušal doseči odstop mariborskega mestnega sveta z dnevno prisotnostjo na občini. Jašar pravi, da bo s protestom nadaljeval dokler mestni svet ne odstopi v celoti.

Potem ko je Jašarja sinoči po poročanju Večera v pripor pospremilo približno deset policistov, ki so na prizorišče dogajanja prišli s kar štirimi avtomobili, se je pred občinsko stavbo se je zbralo kakih sto njegovih podpornikov.

Jašar, ki mirno sedi v prvem nadstropju občinske stavbe, je zavrnil je pogovor s podžupanom Milanom Miklom, ki pa dejal, da aktivista tokrat ne bodo odstranili. Mikl naj bi se želel pogovoriti o njegovih zahtevah, toda Jašar je prepričan, da je čas za pogovor že minil, saj so ljudje na množičnih protestih jasno pokazali, da zahtevajo odstop mestnega sveta ter razpis novih volitev. Jašar namerava v prostorih MOM vztrajati do konca uradnih ur, jutri pa se bo znova vrnil.

 Mariborski podžupan, ki ga Jašarjeva prisotnost v stavbi mestne občine menda ne moti, če pri tem ne ovira dela občinskih uslužbencev, je obžaloval, da do pogovora ni prišlo, o tem, zakaj je bil Jašar moteč v ponedeljek, ko so ga pridržali policisti in mu spisali kazen, pa Mikl ni želel govoriti.

 Mikl prav tako ni želel napovedovati, ali se bo mestni svet po sprejemu proračuna v naslednjem mesecu dni vendarle samorazpustil. Dejal naj bi, je to stvar svetnikov, kako se bodo odločili, vprašanje pa je, če je to sploh potrebno, glede na to, da bi bile nato že čez leto dni spet lokalne volitve.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.