Max Modic

 |  Politika

Še bi ministrovala, pa ne smeta?

Šušteršič je predlagal, da bi oba ministra DL odstopila šele pred marčno sejo DZ

Grejo oni po svoje ...

Grejo oni po svoje ...
© Borut Krajnc

Enotne in trdne koalicije je torej konec. Državni zbor je prejel odstopni izjavi ministra za finance Janeza Šušteršiča ter ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča. Čeprav se bodo prihodnji četrtek poslanci seznanili z odstopoma obeh ministrov, je iz njunih odstopnih izjav čutiti, kot bi jima bilo malce žal, ker morata zapustiti ministrska položaja. Eh, tako to gre v politiki ... Šušteršič je danes dejal, da bi bil še minister, a ne za vsako ceno, Pličanič pa pravi, da predsednika vlade zelo spoštuje kot politika in kot človeka in mu želi vse dobro.

Odstopna izjava Janeza Šušteršiča

Odstopna izjava Janeza Šušteršiča

Šušteršič in Pličanič sta svoj odstop napovedala v sredo zvečer, po seji sveta, na kateri je DL dokončno sprejela odločitev o odhodu iz koalicije. Prvak DL Gregor Virant je odstopil z mesta predsednika DZ, s čimer se bodo poslanci seznanili v ponedeljek. Šušteršič je danes pojasnil, da je predlagal, da bi oba ministra DL odstopila šele pred marčno sejo DZ, vendar je bilo večinsko mnenje drugačno in s Pličaničem sta ga sprejela. Oziroma morala sprejeti? Šušteršič se je Janši zahvalil za podporo pri pomembnih projektih, ki so jih izpeljali v enoletnem mandatu in dodal, da je ostalo še veliko stvari, s katerimi bi se rad ukvarjal, če bo za to možnost.

Odstopna izjava Senka Pličaniča

Odstopna izjava Senka Pličaniča

Ministra sta odstopni izjavi predsedniku vlade podala v četrtek zjutraj, Janša pa ju je takoj posredoval v DZ. Pličanič je v izjavi predsednika vlade Janeza Janšo obvestil, da je svet DL sprejel odločitev o izstopu iz koalicije in zato odstopa z mesta ministra. Janši se je zahvalil za, kot je navedel, odlično sodelovanje. Zapisal je še, da mu je bilo v veliko čast, da je lahko delal z njim. "Vesel sem, da sva se lahko odkrito in iskreno pogovarjala, žal mi je le, da za to ni bilo še več priložnosti. Kot politika in kot človeka te zelo spoštujem in ti želim vse dobro," je navedel Pličanič.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.