Za menoj potop

Spoštovani,

v prispevku z naslovom »Za menoj potop«, ki je bil objavljen v Mladini št. 4, je avtor Grega Repovž med drugim zapisal, da Zoran Janković nima več legitimnosti pred javnostjo »zdaj ko vemo, da je denar iz občinskega računa na račun njegovega podjetja potoval prek tretjih družb le nekaj ur«.

Zapisano ne drži in ponovno navajamo naslednja dejstva:

Ko je MOL dne 19. avgusta 2011 poravnala obveznost do zasebnega partnerja v projektu Stožice (družbe Grep) v višini 6.441.714,58 EUR, je ta na svojem računu že imel sredstva v višini 627.486,93 EUR. Na podlagi česa lahko sklepamo, da so bila sredstva v višini 500.000 EUR, ki jih je ena družba (Grep) posodila drugi družbi (Bazi Dante), in jih je ta skupaj z obrestmi vrnila Grepu, sposojena prav iz sredstev MOL? Tudi Komisija za preprečevanje korupcije v svojem poročilu ugotavlja, da je Baza Dante družbi Grep v celoti vrnila sposojeni znesek skupaj s pripadajočimi obrestmi, zato tudi teoretično ne more nastati razlika, ki bi lahko končala na kakšnem računu.

Zaradi korektnega in objektivnega poročanja javnosti, prosimo za objavo.

Hvala in lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.