Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

15. 2. 2013  |  Mladina 7  |  Dva leva

Koltura njihova bo osveta

(Še papež ve, kdaj je treba oditi)

»Ne bo vam uspelo! Prenehajte s tem! Demokratične institucije slovenske države, slovenska vojska in policija so dolžne varovati slehernega državljana brez razlike. In to bodo storile.«
— Mali Vodja spet sanja o velikem puču (Kongresni trg, 8. 2. 2013)

Slovenija ni ena, Sloveniji sta dve. Kolikokrat smo to že ugotavljali? In v petek se je znova potrdilo. Dopoldan je bil festival kolture, popoldan kulture, pravzaprav kultur. Dopoldan vzdušje čitalniškega patosa, predmoderne ikonografije: veliko meha, malo smeha. Kot na prvem slovenskem taboru v Ljutomeru pred skoraj poldrugim stoletjem. Dobro, razlika je. Takrat so se ljudje sami pripeljali z vozovi, tokrat so jih organizirano in brezplačno zvozili z avtobusi. Prav slednje je dalo še dodatno, balkansko mitingaško dimenzijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.