16. 2. 2013  |  Politika

Magistrska naloga državnega svetnika Kekca je sporna?

Bojan Kekec med predvolilno kampanjo

Bojan Kekec med predvolilno kampanjo
© www.sds.si

Na podoben način kot diploma nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja naj bi bila po neuradnih informacijah časnika Večer sporna tudi magistrska naloga II. stopnje bolonjskega študija Bojana Kekca, zaposlenega v Slovenskih železnicah, člana SDS, občinskega svetnika v Novem mestu in državnega svetnika.

Očitek je podoben, kot je bil pri Kanglerju, danes piše Večer. Naloga naj bi bila izdelana po sistemu izreži - prilepi (copy-paste), avtorskega dela da je torej bolj malo. Kekec je magisterij aprila lani uspešno zagovarjal na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru.

Kekec naj bi kar nekaj virov sploh ne navedel, med njimi časnik izpostavlja zapis o trajnostnem razvoju, ki je iz slovenske Wikipedije, diplomsko delo ene izmed študentk koprske Fakultete za management, ki je nastalo v istem letu kot Kekčev magisterij, ter nekatere spletne članke o ravnanju z odpadki.

Kekec je za časnik zatrdil, da je vire navajal pravilno, prav tako je njegov mentor Igor Žagar ocenil, da magistrsko delo zadostuje potrebnim znanstvenim kriterijem. Fakulteta za energetiko, kjer je Kekec magistriral, bo zdaj nalogo ročno pregledala, da odpravi vse sume, napoveduje časnik. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.