Vanja Pirc

, 15:00  |  Kultura

Vzorec iz otroštva

Spletna premiera kratkega filma vizualnega umetnika The Mihe Artnaka

The Miha Artnak je vizualni umetnik in oblikovalec ter član skupine ZEK Crew, hkrati pa eden tistih mlajših ustvarjalcev, ki so že močno opozorili nase. Pred letom dni je premiero doživel njegov kratki film Vzorec iz otroštva in po odlično sprejetih projekcijah doma in na tujem je včeraj dočakal še spletno premiero.

Prizor iz filmčka Vzorec iz otroštva.

Prizor iz filma Vzorec iz otroštva.
© artnak.net

Gre za zelo oseben, intimen kratki film, ki pa je hkrati univerzalen. Medtem ko spremljamo, kako Artnak na dolgem zidu na Pokopališki ulici v Ljubljani z eno samo potezo, brez predaha in s precej fizičnega napora, ustvarja vzorec, sestavljen iz okoli 200 zajcev, kar predstavlja njegovo soočanje z otroštvom in vzorci iz tega obdobja, lahko prisluhnemo njegovemu osebnemu manifestu, v katerem poziva k medsebojnemu povezovanju in sodelovanju, pa tudi k akciji in temu, kako narediti nekaj iz sebe in prispevati k skupnemu dobremu. Gre za razmišljanje, s katerim se lahko, sploh v času, zaznamovanem s protesti in pozivi k drugačni ureditvi sveta, poistoveti vsak.

Artnakov film je skupaj s spremnim gradivom, katerega del sta tudi oceni priznanih recenzentov, oblikovalca Slavimirja Stojanovića in umetnika Vuka Čosiča, poslej dostopen tukaj. Projekt Vzorec iz otroštva zaokroža zabavnejši in lahkotnejši filmski napovednik, ki je prav tako dostopen na spletni strani filma.

39790215

38960808

Še tehnični podatki o filmu:

The Miha Artnak: Vzorec iz otroštva

Video: Tilen Sepic

Mix: Jaka Golob

Zvok: Peter Žargi

Prevod: Nika Jurman

Dolžina: 15 min

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.