Maja Novak

Maja Novak

 |  Mladina 11  |  Ihta

Izpovedi permanentne revolucionarke

Ali: Domače naloge še nisem napisala do konca

Nikoli nisem bila članica Zveze komunistov. Niti minuto. Zato – in ker nisem imela priimka, ki bi bil leta 1986 ekvivalent priimkov Janša, Tanko, Mazej Kukovič ... – nadpovprečne ocene na faksu niso zalegle: zaželene službe nisem dobila. (V mednarodnem pravu sem hotela delati, pomislite. Jaz, pa diplomat ... Smešno, kako slabo mladi poznajo sami sebe.) »Ja, saj vidim, da vam je dr. Türk napisal priporočilo,« tako nekako je rekla vodja kadrovske službe v skupščini SR Slovenije, »a če vas sprejmemo, se utegne pritožiti kak kandidat, ki je ... politično aktiven.« Jasno, sem pokimala. Torej so mi kot tolažilno nagrado podtaknili službo, za katero se najbrž živ bog ni potegoval, ker je bila ... hecna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.