, 13:10  |  Družba  |  Upor

Sporočilo za javnost: Vstaja za Štirko!

¡No pasarán!

¡No pasarán!
© Tadej Abram

Iniciativa za ohranitev Kluba K4 poziva vse, ki se ne strinjajo s samovoljo ŠOU-a in 'sovražnim' prevzemom Zavoda K6/4, da se danes, 15. marca, ob 17. uri zberejo na Kersnikovi, kjer se bodo 'vstajnikom' v protestu pridružile tudi klubske legende. Poziv na klubsko vstajo objavljamo v celoti.

VSI POVEZANI, VSI GOTOFI!

Ker vrtnice ne bodo dovolj, pozivamo vse, ki se ne strinjajo s samovoljo ŠOU-a in prevzemom Zavoda K6/4 s strani študentske poslanske skupine Povezani, da v petek ob 17h na Kersnikovi skupaj s klubskimi legendami dvignemo pest in družno preberemo zahteve Iniciative za ohranitev Kluba K4:

zahtevamo:

- ohranitev Kluba K4 kot prostora progresivne in neodvisne kulturne ter glasbene produkcije;

- ohranitev Zavoda K6/4 kot neprofitne in odprte urbane platforme za glasbene, vizualne, intermedijske ter druge sodobne umetniške in kulturne prakse.

pozivamo novo vodstvo Zavoda K6/4:

- k odstopu zaradi nelegitimnega imenovanja, izkazanega konflikta interesov, nestrokovnosti ter dosedanjega destruktivnega delovanja pri opravljanju dodeljenih funkcij in vodenju zavoda.

pozivamo ŠOU v Ljubljani:

- da takoj razreši vse člane Sveta Zavoda, ki jih imenuje kot ustanovitelj in katerih mandat ni vezan na funkcijo;

- da z javnim pozivom v Svet Zavoda izbere uglednega predstavnika javnosti s področja sodobnih umetniških in kulturnih dejavnosti, ki mora biti kredibilen strokovnjak na vsaj enem izmed področij delovanja zavoda;

- da spremeni Akt o ustanovitvi zavoda tako, da bosta za predstavnika ustanovitelja v Svetu Zavoda imenovana en predstavnik pozicije in en predstavnik opozicije v Študentskem parlamentu;

- da spremeni Akt o ustanovitvi tako, da število članov Svet Zavoda razširi s pet na sedem in namesto enega predstavnika zaposlenih vključi tri programske vodje projektov, in sicer enega predstavnika Kluba K4, enega predstavnika Galerije Kapelica ter enega predstavnika Kiberpipe;

- da izvede ponovni razpis za direktorja zavoda;

- da zagotovi popolno transparentnost poslovanja ter programskega načrtovanja Zavoda K6/4.

pozivamo medije ter vse pristojne kazenske in protikorupcijske organe:

- da raziščejo ozadje prevzema Zavoda K6/4 s strani študentske skupine Povezani, medsebojne sorodstvene, prijateljske in intimne povezave novega vodstva ter njihovo povezanost s konkurenčnimi komercialnimi subjekti.

¡No pasarán!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.