BrezUp

Na TVS 12. 3. je dr. Lahovnik spet in spet zagovarjal »umik države iz gospodarstva«. In se celo norčeval iz najbolj patriotske/domoljubne izjave g. Vebra, da gre v primeru zadnjih nameravanih razprodaj za veleizdajo. Ja, seveda za to gre, g. Lahovnik! Res ne vem, ali po 22 letih uničevanja slovenske industrije še vedno nismo dojeli, da gre poleg običajne lopovščine, pohlepa, nespametnosti vseh vrst itd. tudi za namerno uničevanje naše podstati!? Ki jo generira skrajna desnica z RKC, najbolj vplivnim stricem iz ozadja. In t. i. mladoekonomisti, ki mislijo, ne z lastno, ampak z amerikanizirano glavo.

Sprašujem profesorja, ki kaj tudi pametno pove, kaj imamo danes od prodane Tobačne tovarne, če se je še spomni. Pa od Tovarne sladkorja v Ormožu, pa od Splošne plovbe, pa, pa …

Vse zagovornike privatiziranja (beri: razprodaj tujcem) sprašujem: Kako to, da je bila Slovenija pred razpadom Jugoslavije industrijsko in sicer med najbolj razvitimi, če ne že kar najbolj razvita v celotnem vzhodnoevropskem svetu – vsa lastnina pa je bila državna!? Vem, ugovorov brez števila, pa držijo vodo?

Še to: ko smo 92-tega delavci spoznali, da nakup delnic ni čisto brez zveze, smo v kar opaznem številu šli v nakup, konkretno Telekoma in tudi drugih podjetij, a glej vraga – denar so nam vrnili. Niso hoteli našega zasluženega denarja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.