|  Politika

Žiga Turk izstopil iz vseh organov SDS

Žiga Turk

Žiga Turk
© Arhiv Mladine

Nekdanji minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je sredi tedna izstopil iz vseh organov SDS. S tem je uresničil napoved, ki jo je dal ob primopredaji poslov na ministrstvu, da se bo do nadaljnjega umaknil iz aktivne politike.

Kot poroča Dlo, je Turk predsedniku SDS Janezu Janši, predsedniku sveta stranke Francetu Cukjatiju in članom izvršilnega odbora (IO) sporočil, da izstopa iz IO SDS in iz programskega sveta, ki pripravlja gradiva za letošnji kongres stranke. V izstopni izjavi je zapisal, da je v politiki človek vedno razpet med lastnim razmišljanjem ter mnenji, navodili in dejanji ekipe, v kateri sodeluje.

"Odkar sem se stranki konec leta 2008 formalno pridružil pa do danes, se je ta razpetost ves čas povečevala; še posebno od lanske jeseni," je pojasnil. Turk je za časnik potrdil, da je SDS res poslal izjavo, s katero odstopa z vseh funkcij in zadolžitev. Ni pa bil pripravljen odgovoriti na vprašanje, ali je vtis o razočaranju, ki ga je zaznati v izjavi, pravilen. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.