Posebne arhivske metode in sredstva

Kako sodstvo in nasploh pravosodje vedno znova prikazati kot rdeče in komunistično, kadar javnost za trenutek začne verjeti, da ni takšno

Demonstracija moči podpornikov Janeza Janše na Roški cesti v Ljubljani ob 25. obletnici afere JBTZ

Demonstracija moči podpornikov Janeza Janše na Roški cesti v Ljubljani ob 25. obletnici afere JBTZ
© Borut Krajnc

Človek, ki je v času osamosvajanja izjavil, da bo »JLA tepihovala Slovenijo«, in ki se je nekoč, v časih prejšnjega sistema, navduševal nad tem, da je jugoslovanski vojak prebežnika čez mejo ustrelil naravnost v čelo, res ne bi smel biti predsednik vrhovnega sodišča, torej predsednik tretje veje oblasti. Tega je bil v času kandidature za to funkcijo obtožen Branko Masleša, zdaj predsednik vrhovnega sodišča. Brez dokazov, na podlagi govoric. A hkrati kot dodaten dokaz, da je slovensko sodstvo tudi dvajset let po osamosvojitvi prestreljeno s komunistično miselnostjo. Masleša, ki ga javnost dojema kot obraz sodstva, je bil v zadnjem času ponovno obtožen »zločinov iz preteklosti«. Vmes je nekaj podobnega doletelo še druge predstavnike pravosodja, vedno pa takrat, ko je bilo to najbolj »potrebno«.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.