Posebne arhivske metode in sredstva

Kako sodstvo in nasploh pravosodje vedno znova prikazati kot rdeče in komunistično, kadar javnost za trenutek začne verjeti, da ni takšno

Demonstracija moči podpornikov Janeza Janše na Roški cesti v Ljubljani ob 25. obletnici afere JBTZ

Demonstracija moči podpornikov Janeza Janše na Roški cesti v Ljubljani ob 25. obletnici afere JBTZ
© Borut Krajnc

Človek, ki je v času osamosvajanja izjavil, da bo »JLA tepihovala Slovenijo«, in ki se je nekoč, v časih prejšnjega sistema, navduševal nad tem, da je jugoslovanski vojak prebežnika čez mejo ustrelil naravnost v čelo, res ne bi smel biti predsednik vrhovnega sodišča, torej predsednik tretje veje oblasti. Tega je bil v času kandidature za to funkcijo obtožen Branko Masleša, zdaj predsednik vrhovnega sodišča. Brez dokazov, na podlagi govoric. A hkrati kot dodaten dokaz, da je slovensko sodstvo tudi dvajset let po osamosvojitvi prestreljeno s komunistično miselnostjo. Masleša, ki ga javnost dojema kot obraz sodstva, je bil v zadnjem času ponovno obtožen »zločinov iz preteklosti«. Vmes je nekaj podobnega doletelo še druge predstavnike pravosodja, vedno pa takrat, ko je bilo to najbolj »potrebno«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.