Max Modic

, 10:30  |  Družba

Gibanje VLV opozorilo na 'mesijanske' izjave Ljudmile Novak

Ljudmila Novak svojo stranke vidi kot novega mesijo, ki bo odrešil Slovenijo, poudarjajo b Gibanji VLV

Gibanje VLV v izjavi za javnost povzema izjave Ljudmile Novak kot predsednice NSi, ki si je zadala zelo ambiciozen cilj postati najmočnejša stranka na desnici.

Gibanje VLV v izjavi za javnost povzema izjave Ljudmile Novak kot predsednice NSi, ki si je zadala zelo ambiciozen cilj postati najmočnejša stranka na desnici.
© Miha Fras

Predstavniki Gibanja VLV (Vseslovenska ljudska vstaja) so se v izjavi za javnost odzvali na izjave predsednice NSi Ljudmile Novak v petkovih Odmevih na prvem programu TVS. V izjavi za javnost poudarjajo, da Ljudmila Novak navkljub dokazani vpletenosti odstavljenega nadškofa Stresa v cerkveni škandal trdi, da je »nadškof zgolj objektivno odgovoren in da so za to krivi svetovalci, katerih imen ne omenja«. Po mnenju predstavnikov Gibanja VLV je njeno »sprenevedanje in zavajanje ob istočasnem poudarjanju krščanskih vrednot, ki so temelj delovanja stranke NSi«, čisto navadna hipokrizija.

Gibanje VLV opozarja, da je Ljudmila Novak v Odmevih ocenila kot »kot modra moža,« ki naj bi dobro vodila duhovni del cerkve, ta pa po mnenju predsednice NSi očitno nima nobene neposredne zveze s tem, da sta 'materialni' del vodenja slovenske RKC nedvomno hudo zavozila, kar bo imelo za celotno Slovenijo dolgotrajne in katastrofalne posledice. Gibanje VLV poudarja, da odstop obeh nadškofov nikakor ne bo dovolj, »da se s slovenske cerkve spere madež mariborske nadškofije.«

 Gibanje VLV v izjavi za javnost povzema izjave Ljudmile Novak kot predsednice NSi, ki si je zadala zelo ambiciozen cilj postati najmočnejša stranka na desnici, po njenem samo zato, ker ima krščanska demokracija v Evropi veliko vlogo. Kot povzema jo v Gibanju VLV, je Novakova trdila še, da naj bi imeli v stranki potencial, perspektivne kadre in da naj bi delali odgovorno in konstruktivno politiko za skupno dobro vseh, na temelju vrednot krščanske demokracije in socialne demokracije - zato tudi upa, da bodo znali slovenski volivci to nagraditi.

»Naj bralke in bralce spomnimo, da danes stranka NSi slavi 13 let obstoja in je pri vseh vzponih in padcih dvakrat sestavljala koalicijo vlade Janeza Janše ter s tem neposredno odločala o gospodarski, socialni, pravosodni in nenazadnje tudi katoliški usodi slovenskega naroda,« izpostavlja Gibanje VLV v izjavi za javnost in dodaja: »NSi je vodila pravi 'lov na čarovnice' ob sprejemanju družinskega zakonika, pri čemer je z vsemi razpoložljivimi sredstvi nasprotovala izenačitvi istospolnih partnerskih zvez z zakonsko zvezo med moškim in žensko, čeprav celo Sveto pismo, ki je osnova vere Ljudmile Novak in, predvidevamo, vrednostni temelj delovanja NSi, sprejema drugačnost in istospolno ljubezen ter slednjo celo večkrat omenja.«

 Ljudmila Novak svoje stranke očitno ne vidi zgolj kot najmočnejše na desnici, temveč jo vidi kot novega mesijo, ki bo odrešil Slovenijo, ugotavljajo v Gibanju VLV. »Kajti po njenem je namreč iluzorno pričakovati neko alternativo iz novih gibanj, ki bo delala drugače, tudi ustanavljanje novih strank ni rešitev. Očitno je edina prava rešitev NSi, vsaj tako si interpretiramo njeno izjavo - in to zato, 'ker deluje po vrednotah krščanske demokracije in socialne demokracije'«, zaključujejo predstavniki Gibanja VLV v svoji izjavi za javnost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.