Veljko Njegovan  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 33  |  Kultura

Kevin Parker, glava zasedbe Tame Impala: »Namesto da bi te pobožale, te udarijo.«

Tame Impala je že nekaj časa eno najbolj vročih glasbenih imen. So mladi. So progresivni. So psihedelični. Njihov zadnji studijski izdelek Lonerism so vodilni glasbeni mediji razglasili za najboljši album leta 2012.

Tame Impala na ponedeljkovem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška. Kevin Parker je v sredini.

Tame Impala na ponedeljkovem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška. Kevin Parker je v sredini.

Tame Impala je projekt mladega avstralskega multiinštrumentalista Kevina Parkerja, ki je v preteklih treh letih dvignil veliko prahu v krogih svetovne neodvisne glasbene produkcije, saj sta oba njegova albuma prinesla svež veter v že nekoliko zatohlo produkcijo indie rocka. Namesto da bi se Parker lotil recikliranja popularne glasbe iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, kar je v zadnjih letih postala praksa številnih mladih skupin, se je osredotočil na zlato obdobje šestdesetih in sedemdesetih let ter svetu predstavil svoje videnje psihedeličnega progresivnega rocka. V njegovi glasbi je moč čutiti najrazličnejše glasbene vplive – zasedbo Tame Impala pogosto primerjajo z Johnom Lennonom, Beach Boysi ali Led Zeppelini, pa tudi s psihedeličnimi skupinami iz kasnejših obdobij kot denimo Mercury Rev ali The Flaming Lips.

Logičen rezultat pompa, ki so ga že po izidu prvenca Innerspeaker (2010) ustvarili svetovni glasbeni mediji, je bil nenaden uspeh, ki ga je izid drugega albuma Lonerism še dodatno pospešil – vodilni glasbeni mediji, kot so na primer Rolling Stone, Pitchfork in New Musical Express, so Lonerism razglasili za najboljši album leta 2012, kar je Parkerju in njegovi odlični živi zasedbi prineslo zajetno število nagrad, kakor tudi številne nastope po vsem svetu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.