Denis Vičič

, 14:45  |  Kultura

Preobrat na preobrat v Klubu K4

»To bi lahko bil dejanski in simbolni korak k spravi«

Se 'Štirka' vrača v stare tirnice?

Se 'Štirka' vrača v stare tirnice?
© Anže Kokalj

Po očitkih, da je bil februarja na ponovljenem glasovanju za direktorja Zavoda K6/4 neupravičeno izbran Aleš Logar, saj da je imel slabši program od druge kandidatke na razpisu Zale Vidali, in po odločitvi novega vodstva zavoda o začasnem zaprtju Kluba K4 zaradi 450 tisoč evrov dolgov, se je zgodil preobrat. Zalo Vidali je Logar v juliju povabil k sodelovanju pri ponovnem zagonu 'Štirke'.

Bila naj bi vodja kluba. Kljub načelnim pomislekom in kljub dejstvu, da za to mesto ne bi bilo razpisa, je povabilo vzela resno. »To bi lahko bil dejanski in simbolni korak k spravi,« je zapisala v pojasnilu. A še preden ga je sprejela, je zahtevala, da se v akt o ustanovitvi Zavoda K6/4 in v njegov statut vnesejo zagotovila za avtonomno delovanje Kluba K4. Predvsem je ciljala na spremembe, ki bi omejile politični vpliv na njegovo delovanje in kadrovanje. Hotela je doseči »odstranitev vpliva poslanske skupine Povezani, tj. odpustitev Alena Rajkovića kot vodje šanka in s tem zagotovitev avtonomije šanka kot nujne pri finančnem načrtovanju in vodenju kluba,« je še pojasnila.

Rajković je vodenje šanka v Klubu K4 prevzel po menjavi vodstva Zavoda K6/4. Je nekdanji študentski funckionar in mož Marine Rajković, ki je bila pred ponovljenim glasovanjem o novem direktorju zavoda s strani Študentske organizacije Univerze v Ljubljani imenovana v Svet zavoda. Svet je nato tudi z njenim glasom odločil, da je od Zale Vidali primernejši Logar.

Kljub povabilu Logar Zale Vidali na koncu sploh ni predlagal za vodjo kluba. »Ob tem je obrazložil, da je poleg mene tehtal še dve drugi opciji, v primeru ene naj bi šlo za komercialni najem, v primeru druge pa bi vodenje kluba prevzel kolektiv. Tudi sam je uvidel, da bi bil sprejem prve opcije za klub absolutno nesprejemljiv in se odločil za drugo,« v obvestilu za javnost piše Vidalijeva. Logar naj bi ji še dejal, da bo njene predloge sčasoma uveljavil. A dejal ji je pred tem tudi, da bo postala vodja Kluba K4 …

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.