Saša Eržen

23. 8. 2013  |  Mladina 34  |  Kultura  |  Hudo

Globoko žrelo

Zabavne spalke za odrasle

© Arhiv Mladine

Spalne vreče za odrasle so ena sama funkcionalnost in posledično predvidljivi dolgčas.

Potem pa se najde neka Kendra Phillips, ki si v okviru šolske oblikovalske naloge zamisli plišastega morskega psa v naravni velikosti.

Med ročnim šivanjem velikanskega pliškota se ji je posvetilo, da ljudje bolj ogrožajo morske pse kot obratno. In da se da z igrivostjo premagati strah. Iz plišastega morskega psa, h kateremu se lahko stisneš, je nastala zamisel o spalni vreči; ko te morski pes požre, lahko v njegovem mehkem žrelu udobno zaspiš. Kendrino vizijo so takoj zapopadli pri PatchTogether, kjer skrbijo, da dobre oblikovalske zamisli postanejo meso ali vsaj pliš. Kendra se je za vse odrasle otroke, ki si želijo prespati v žrelu nevarne živali, domislila še orke in krokodila, morskega psa pa je mogoče naročiti tudi v otroški velikosti. Njegova hrbtna plavut se sicer sname in spremeni v blazino, a spalna vreča, ki razvnema domišljijo, je prej kot udobju namenjena zabavi ob kampiranju.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.