Maja Haderlap, Angel pozabe

Kdor koli je imel ali neposredno ali posredno izkušnjo z nacizmom, in če temu dodamo še (predvsem) naše Korošce, bo smatral vašo oceno, kot čisti tehnicističen pristop. Kot pristop človeka, ki o »Tem našem življenju« ničesar ne razume. Brez vsakega človeškega občutka o grozi tega oz. tistega življenja.

Ta knjiga je doživela visoka priznanja zaradi tistih človeških lastnosti, ki jih ocenjevalec nima, oz. jih v tej oceni ni. Plehko in brez vsega tistega, kar bi naj človek z vsaj malo »čustvene intelegence« napisal. Ne verjamem, da je ga. pisateljica vesela tako napisane ocene, kljub zvezdicam. Ena se je očitno izgubila.

Imam pa glede na vsebino te številke Mladine predlog:

Kupite sto dva izvoda knjige Angel pozabe. Eno pošljite župniku v Rovte, naj bere iz nje svojim faranom nedeljsko pridigo. Eno pošljite JJ, da bo lahko bral svojim otrokom, ko bodo kaj razumeli. Sto jih pošljite Rovtarjem. Če jih bo vsaj 5 pričelo drugače misliti, bo narejena velika stvar.

Lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.