Klemen Košak

 |  Mladina 37  |  Politika

Predsednik navija najbolje

Za potrebe narodne enotnosti ima lahko v dvorani palico

Borut in njegova zastava

Borut in njegova zastava
© Facebook

Nobena zastava na evropskem košarkarskem prvenstvu ne vihra tako silovito kot zastava, s katero na tekmah slovenske reprezentance maha predsednik države Borut Pahor. Vzrok za to ni samo Pahorjeva vnema. Njegova zastava je edina, ki je na palici. V dvorane, v katerih potekajo tekme Eurobasketa, je prepovedan vstop s predmeti, »ki lahko predstavljajo varnostno tveganje, tveganje za javni red in mir ali tveganje za neprekinjen potek tekme ali ki lahko poškodujejo druge osebe ali predmete,« je določil organizator, Košarkarska zveza Slovenije.

To velja tudi za »zastave, drogove za zastave, transparente, plakate, znake, klobuke in napihljive predmete, ki bi lahko motili red in mir ali varnost ali ki bi lahko ovirali pogled drugih oseb«. Ob vhodih v dvorane so table s slikami prepovedanih predmetov in zastava na drogu je na tretji sliki, takoj za orožjem in raketami za ognjemet.

»Prepoved vnosa drogov za zastave in drugih nevarnih predmetov je posledica strogih varnostnih ukrepov, namenjenih zagotavljanju varnosti,« je pojasnil Anže Blažič iz Košarkarske zveze Slovenije in pohvalil varnostno službo in policijo, saj naj bi bila ravno njuna »odlična pripravljenost« razlog, da še ni bilo nobenih incidentov.

»Zagotovo incidenta ne bo naredil niti gospod predsednik Borut Pahor, ki z vihtenjem svoje zastave podpira slovenske junake in več kot očitno spodbuja k enotnosti naroda ob navijanju za naše reprezentante,« je razložil Blažič. Seveda, pravila ne smejo ovirati predsednika, če želi mahati z zastavo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.