Saša Eržen

13. 9. 2013  |  Mladina 37  |  Kultura  |  Hudo

Papirnate žoge

Recikliranje zapiskov

© Arhiv Mladine

Poln koš v kepe zmečkanega papirja je videti zelo ameriško. In zelo retro.

Da bi zadevi vtisnili duh časa, so v nizozemskem predmestju ujeti oblikovalci z imenom Trapped in suburbia za ameriško hudojevsko firmo Fred oblikovali posebno beležko, ki na hrbtni strani 48 listov prinaša osem različnih motivov.

Ko liste papirja klasične velikosti A4 zmečkamo v kepe, s pomočjo na hrbtu natisnjenih vzorcev dobimo žoge za nogomet, ameriški nogomet, košarko ali bejzbol, teniško žogico, kroglo za biljard, pa tudi neobičajno pikasto žogo z vzorcem, ki sicer olajša risanje grafov, ali žogo s črtami na rumeni podlagi. Beležko za igranje z odsluženimi zapiski, poimenovano Work less play more, kakopak tiskajo na Kitajskem, pred petimi leti pa je bila nagrajena z bronasto evropsko oblikovalsko medaljo. Več igre in manj dela prinaša bolj sproščeno vzdušje v pisarni za vse, ne le za športnike intelektualce, saj se da s papirjem, medtem ko potuje proti košu, fino poigrati.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.