|  Politika

Bratuškova za mesto predsednice PS

Alenka hoče ostati na čelu Pozitivne Slovenije

Alenka hoče ostati na čelu Pozitivne Slovenije
© Borut Krajnc

Premierka in vodja največje parlamentarne stranke PS Alenka Bratušek je po seji poslanske skupine v izjavi novinarjem sporočila, da je podala soglasje h kandidaturi za predsednico PS na bližajočem se kongresu stranke. Kot je povedala, ji drugega ni preostalo, "saj je pomembna politična stabilnost". Kot je še dodala, ne more reči, da je takšno odločitev sprejela v soglasju z ustanoviteljem in prvim predsednikom stranke Zoranom Jankovićem. "Takšno odločitev človek sprejme sam," je dejala.

Ljubljanski župan in prvi predsednik PS Zoran Janković je Bratuškovi za odločitev za kandidaturo čestital. Zanjo ni vedel, je pa stranka odprta, kar pomeni, da lahko kandidira vsak, je na novinarski konferenci, ki se je sicer odvila, še preden je Bratuškova javno sporočila svojo odločitev, dejal Janković. Kot je poudaril, to na njegovo odločitev, ali se bo za prvaka stranke potegoval tudi sam, ne vpliva, saj se bo odločil sam, odločitev pa bo sporočil, ko bo za to čas, je še dejal.

Rok za evidentiranje kandidatov za predsednika PS, ki ga bodo volili na kongresu 19. oktobra, je 24. september, predlagani kandidati pa lahko do 2. oktobra podajo soglasje h kandidaturi. Izvršni odbor PS bo nato določil kandidatno listo, šele potem bo tudi uradno znano, kdo vse so kandidati za novega predsednika stranke. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.