Urša Marn

 |  Mladina 39  |  Ekonomija

Kako močni smo?

Slovenija ni v tako slabem stanju, kot nas prepričujejo tisti, ki upajo, da bo vlada Alenke Bratušek prisiljena zaprositi za finančno pomoč Evropsko unijo

Finančni minister Uroš Čufer in predsednica vlade Alenka Bratušek v parlamentu

Finančni minister Uroš Čufer in predsednica vlade Alenka Bratušek v parlamentu
© Borut Krajnc

Bruseljski politiki so vse bolj optimistični. Svetovno javnost, predvsem finančne trge, skušajo prepričati, da je najhujše mimo in da je Evropa na poti k okrevanju. Tako je predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso sredi septembra na zasedanju Evropskega parlamenta dejal, da je Evropa »na pravi poti«, kar naj bi dokazovali znaki okrevanja v Španiji, na Portugalskem in v Grčiji. V resnici so te države še globoko v krizi in odrešitev za Evropo še ni tako blizu. So pa blizu evropske volitve, zato bruseljski politiki načrtno prodajajo uspeh. Govor Barrosa je bil bolj uvertura v uradni začetek volilne kampanje kot pa realna ocena stanja. Prav bližina evropskih volitev, te bodo spomladi prihodnje leto, je razlog, zaradi katerega si Bruselj v programu finančne pomoči ne želi še ene države. To bi namreč pokvarilo vtis o napredku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.