Marjan Horvat

 |  Mladina 41  |  Kultura

Osvajanje sreče

Dokler ne bomo spoznali, kako grozen je ta svet, ne moremo vedeti, kaj je sreča

Premiera Osvajanja sreče je bila v Derryju. Videli so jo tudi v Mostarju (od tam je fotografija) in v Sarajevu. Po gostovanju v Ljubljani jo bodo uprizorili še v severnoirskem Belfastu.

Premiera Osvajanja sreče je bila v Derryju. Videli so jo tudi v Mostarju (od tam je fotografija) in v Sarajevu. Po gostovanju v Ljubljani jo bodo uprizorili še v severnoirskem Belfastu.
© East West Productions

Predstava Osvajanje sreče v režiji Harisa Pašovića, ki je nastala v koprodukciji East West Centra iz Sarajeva, Prime Cut Productions iz Belfasta in Slovenskega mladinskega gledališča – po številu sodelujočih, produkciji in tudi po odmevnosti je ena izmed največjih letošnjih produkcij v evropskem teatru –, se ukvarja z univerzalno človeško temo: iskanjem sreče. Pašović, tudi avtor dramskega teksta, interpretira najbolj krvave dogodke v zadnjih sedemdesetih letih skozi misli britanskega filozofa, logika in matematika Bertranda Russlla v njegovem filozofskem traktatu Osvajanje sreče (1930). Intrigira ga njegova teza, da je »skrivnost sreče v tem, da se soočimo z dejstvom, da je svet grozen, grozen, grozen«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.