Tomaž Wirth

 |  Mladina 43  |  Pisma bralcev

Kreatorka najboljšega sveta

Tedensko filigransko analiziranje delovanja g. Jankoviča oz. PS je že skoraj podzavestno, rutinski odziv pisca skozi prelite povedi, kot je moje vsakodnevno jutranje nastavljanje skodelice pod kavni avtomat.

Vendar je g. Nežmah v zadnji kolumni dodal politični noti svoje kolumne še športno-komentatorsko. Za zadnji športni neuspeh kluba je sicer obtožena PS. Klub na terenu predstavljajo igralci skupaj s strokovnim štabom in po mojem vedenju ni nobeden od prej naštetih član PS. No kakorkoli že, glede na to, da je g. Nežmah prešel v športno komentatorstvo vsekakor pričakujem nadaljevanje njegovega spremljanja košarkarjev. Bojim se, da je g. Nežmah spregledal dejstvo, da je klub imel sestavljeno ekipo nekje šele pred enim mesecem, ko se ji je pridružil tudi trener. Torej, po logiki košarkarske stroke bo ta skupina igralcev pod trenerjevo taktirko bila uigrana šele tam nekje konec novembra. Zato bo verjetno lahko za marsikoga problem, če bo ekipa začela delovati kot pravi team in nanizala zaporedje dobrih rezultatov. Ker si res ne želim, da bi v tem primeru moral g. Nežmah napisati: »Od nikoder zahteve, da PS še naprej ostane pri vodenju kluba«, mu predlagam, da si raje ogleda tekmo Olimpije v živo in spremlja to lepo igro. Politično obračunavanje v športni preobliki pa naj raje opusti. Šport je preveč plemenit in načelen, da bi se ga uporabljalo za krinko političnega obračunavanja.

Lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.