Bernard Nežmah

Bernard Nežmah

8. 11. 2013  |  Mladina 45  |  Pamflet

Kultura rušenja in zakopavanja

Trenutki ob Dnevu mrtvih.

V Bohinju se je izkazala država, saj so naposled le podrli nedovoljeno črno gradnjo v podobi lesene hiške. Toda, ali je s tem zmagala tudi pravna država? Njen temeljni postulat je namreč ta, da pravo velja za vse. Dve najbolj razvpiti črni gradnji razvpitega Marka Jakliča in družine Türk stojita nedotaknjeni, z njima pa še tisoče podobnih, medtem ko so zoper 60-letnega bohinjskega možica poslali bagerje, ki jih je varovala četa specialcev. A ne le to, vlada je med tem sklenila, da ne bi bilo gospodarno rušiti vse povprek in pripravlja zakon, po katerem bo moč legalizirati tudi na črno zgrajene objekte. In to kmalu, že v prvih mesecih novega leta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.