Max Modic

 |  Družba

Bob Dylan na vseh kanalih

Legendarni glasbenik je po 48 letih predstavil video za pesem Like a Rolling Stone, zdaj že ponarodelo klasiko iz leta 1965

Video Like a Rolling Stone, ki ga najdete na Dylanovi uradni spletni strani, izgleda kot predvajalnik, ki vabi, da preklapljate po kanalih, ki so na voljo.

Video Like a Rolling Stone, ki ga najdete na Dylanovi uradni spletni strani, izgleda kot predvajalnik, ki vabi, da preklapljate po kanalih, ki so na voljo.
© bobdylan.com

Pravijo, da gre za najboljši glasbeni video zadnjih let. Pravijo, da gre za najboljši interaktivni glasbeni video, kar jih je bilo narejenih. Pravijo, da se je dejansko splačalo čakati 48 let, da je ena najboljših in najvplivnejših Dylanovih pesmi dobila videopodobo. Da, interaktivno videopodobo, ki je v bistvu kreativna promocija za antologijsko diskografsko izdajo The Complete Album Collection Vol. 1, integralno zbirko 41 uradnih Dylanovih albumov, ki obsega 35 studijskih, šest 'živih' albumov in dodatek Side Tracks, dvojni CD s 30 pesmimi, ki na uradnih albumih nikoli niso bile objavljene. Skratka, avdiovizualni praznik za vse 'bobologe' in 'bobofile'!

v7USJs-CfVg

Glasbeni video Like a Rolling Stone, ki ga najdete na Dylanovi uradni strani, do sedaj pa se je kot virus razširil po družbenih omrežjih, blogih in novičarskih straneh, izgleda kot predvajalnik, ki vabi, da preklapljate po kanalih, ki so na voljo. Kanali so tematsko in vsebinsko različni, od TV prodaje do zgodovinskih programov, prav vsi pa so 'sinhroniziorani' z Bobom Dylanom in Like a Rolling Stone – in to kontinuirano, v realnem času, v vsakem trenutku, ko tja preklopite. In preklapljate lahko po mili volji. Drži, na prvi pogled je videti, kot bi Bob Dylan padel v Zono somraka – oziroma obratno – v resnici pa je video mali digitalni čudež in demonstracija genialnosti v svetu kreativne uporabe računalniške tehnologije. Video je izdelalo digitalno medijsko podjetje Interlude, ki načrtuje, razvija in trži interaktivno video tehnologijo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.