Saša Eržen

10. 1. 2014  |  Mladina 2  |  Kultura  |  Hudo

Unbrella

Narobe marela

© Arhiv Mladine

V pričakovanju prave zime se lahko pojoč v dežju veselimo nove pogruntavščine iz dežele vzhajajočega sonca. Sliši na ime unbrella in gre za nekakšen narobe obrnjen dežnik; kar je pri običajnem dežniku spodaj, je tu zgoraj, kar je sicer noter, je zdaj zunaj. Samo ročaj ostaja na svojem mestu.

Glavna prednost invertiranega dežnika je ta, da je v zloženem stanju samostoječ in ga ni treba ves čas držati v roki ali se ubadati z iskanjem stojala, kamor bi ga odložili. Hkrati je uporabljen dežnik moker v notranjosti in navzven suh, tako da z zloženim ne močimo vsega in vseh okoli sebe. Tudi odprt ni od muh. Ker so šprikle nad parazolom, se lasje ne morejo zaplesti vanje, kot se rado zgodi pri klasičnih primerkih. Narobe marelo je oblikoval Hiroši Kadžimoto. Njena cena bo nemara poskrbela za to, da je ne boste takoj kje pozabili. A ustavite dež, unbrella bo naprodaj šele februarja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.