Veliki posli

Blaž Košorok, generalni direktor Holdinga slovenske elektrarne (HSE) se je minuli teden odzval na naš zapis, da je v letu 2012 tudi sam lobiral za TEŠ6, oziroma za pridobitev državnega poroštva. Zapisal je, da je „novinar očitno prezrl dejstvo, da sem bil v času, ki ga omenja, še direktor družbe Te-Tol, ki nima nikakršne povezave ne s HSE, kjer sem mandat nastopil 5. 11. 2012, ne s TEŠ6.“

Gospoda Košoroka bi rad spomnil, da se je že septembra 2012, torej dva meseca preden je postal generalni direktor HSE in ko je še vodil Te-Tol, udeleževal sej nadzornega sveta HSE kot „opazovalec.“ Glavna točka na teh sejah pa je bil prav peti novelirani investicijski program, ki je bil podlaga za sprejem zakona o poroštvu. Gospod Košorok je dejansko vse od avgusta dalje prejemal vso dokumentacijo glede TEŠ6, od kvartalnih poročil vladi glede investicije, mesečnih poročil o nadzoru nad projektom TEŠ6, seznanjen pa je bil tudi z vsemi pogajanji in aneksi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.