Zveza borcev ni strankarska organizacija

V reviji Mladina z dne 31. 1. 2014 je dr. Igor Lukšič v intervjuju med drugim izjavil tudi: »…imamo Zvezo borcev, ki se ukvarja s politiko in ki po podpori Jankoviću sedaj razmišlja o tem, da bi šla na volitve s svojo listo.«

Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije je in bo ostala nestrankarska pluralna organizacija civilne družbe, ki ima na področju vojnih veteranov, žrtev vojnega nasilja in vojnih grobišč tudi status društva v javnem interesu. V tem svojstvu opravlja številne naloge povezane s temeljnimi vrednotami NOB, kot so antinacifašizem, svoboda, suverenost, solidarnost, enakopravnost, ljudska demokracija, državljanska pomiritev itd. Mnoge dejavnosti s teh področij imajo seveda politični karakter, vendar na način, ki je značilen za civilno družbo. Zato Zveza borcev kot organizacija ne podpira izrecno nobene stranke, pač pa le tiste aktivnosti strank, državnih organov in drugih organizacij, ki so skladne z vrednotami NOB in je kritična do vseh negativnih pojavov v slovenski družbi in državi. Tako je potrebno razumeti tudi odzivnost posameznih njenih članov.

In še to, v nobenem organu Zveze ne razmišljamo o tem, da bi šli na volitve s svojo listo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.