Denis Vičič

7. 2. 2014  |  Mladina 6  |  Politika  |  Kultura

Vedno manj

Vse nižje številke pričajo o odnosu vlade do kulture

Mini teater je s pritožbo uspel, veliko kulturnih ustvarjalcev pa je ostalo brez denarja (na fotografiji lutkovna predstava Pekarna Mišmaš v Mini teatru)

Mini teater je s pritožbo uspel, veliko kulturnih ustvarjalcev pa je ostalo brez denarja (na fotografiji lutkovna predstava Pekarna Mišmaš v Mini teatru)
© Miha Fras

Ministrstvo za kulturo je upoštevalo pritožbe, ki so jih nekateri najvidnejši kulturni producenti poslali na sklep komisije, ki je odločala o sofinanciranju projektov za obdobje 2014–2017. Mini teater je tako dobil deset tisoč evrov več, kot so mu jih dodelili sprva, še vedno pa to niso vsa sredstva, za katera je zaprosil. Tudi Gledališče Škuc je z ugovorom delno prepričalo komisijo in si zagotovilo 14 tisoč evrov na leto. Ni pa s pritožbami uspelo vsem. Med izpadlimi na razpisu, na podlagi katerega bo ministrstvo na letni ravni zagotovilo 2,7 milijona evrov različnim ustvarjalcem, so med drugimi zavod Flota, Mesto žensk in APZ Tone Tomšič …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.