Borut Mekina

 |  Mladina 8  |  Politika

Leva roka desni žep

Prejemanje podkupnine je najbolj priljubljen šport med slovenskimi politiki

Kriminalisti po sedmih letih preiskujejo sporne donacije Jankoviću. Nezakonite donacije stranki Janeza Janše so preskočili.

Kriminalisti po sedmih letih preiskujejo sporne donacije Jankoviću. Nezakonite donacije stranki Janeza Janše so preskočili.
© Borut Krajnc

Zasavsko društvo Eko krog se že več kot deset let bori proti sežigu nevarnih odpadkov v trboveljski cementarni Lafarge. Minuli teden so predstavili novo okoljsko dovoljenje, ki ga je podjetje januarja dobilo od agencije za okolje (Arso). Predvsem zaradi emisij sedmih ton benzena na leto, ki uničujoče vplivajo na okolje, so dovoljenje imenovali »licenca za ubijanje«. Uničujoči vplivi onesnaženja v Zasavju so splošno znani – že umrljivost dojenčkov je tam dvakrat tolikšna kot slovensko povprečje. A pomenljivo je, da to dejstvo ne zanima najpomembnejšega zastopnika javnega interesa v lokalnem okolju, to je trboveljske občine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Vili Traven, župan, Občina Trbovlje

    Leva roka desni žep

    V zadnji izdaji tednika Mladina, 21. februarja 2014, ste objavili članek novinarja Boruta Mekine z naslovom »Leva roka desni žep«, kjer ste omenjali tudi občino Trbovlje. Ker ste navedli nekaj nepreverjenih informacij, sem jih kot župan Občine Trbovlje dolžan pojasniti oz. demantirati. Zapisali ste »Tudi tokrat, kot so minuli teden razkrili v Eko krogu, občina Trbovlje ni želela aktivno... Več