Dober dan, socializem

Janko Lorenci je svojo kolumno, v zadnji številki Mladine, naslovil z: Dober dan Socializem. Zagovorniki kapitalizma, lažne demokracije in sprevrženega pravnega reda pa so Slovence 23 let prepričevali, da je prav socializem kriv za njihovo nesrečo, ki jo doživljajo danes. Dokler pa bo prevladovalo to prepričanje, ki se je, žal med Slovenci kar dobro zakoreninilo, besedi dober dan še ne ustrezata. Saj skrajna desnica prav to s pridom izkorišča za svoje oblastne ambicije. Nezakonito delovanje Udbe, nepravni povojni poboji, preganjanje drugače mislečih ter še zvrhan koš drugih zmot, so za desnico neizčrpni vir za napad na socializem. S tem pa je socializem ne pa akterji tega socializma, ki so v svojih hotenih in nehotenih zmotah v resnici dajali vtis, da je nekaj narobe s socializmom. Zato vsako obujanje socializma po mnenju desnice pomeni enako nevarnost, kot je Hanibalova vojska pomenila za Rim, pred več kot 2200 leti

Vsako obujanje socializma pa predstavlja, največjo nevarnost za vse politične manipulante in roparje družbene lastnine, ki so jo skoraj pol stoletje ustvarjali prav ti Slovenci, ki so danes brezposelni ali imajo pokojnine s katerimi se komaj preživljajo. Upor proti obstoječemu stanju je v teku. Rabimo samo še ustrezno ozaveščeno in usposobljeno garnituro, ki bo spremembe tudi udejanjila, predvsem pa potrebujemo ozaveščene volivce , ki bodo šli na volitve in izvolili kredibilne politike. Abstinenca na volitvah pomeni smrt za demokracijo. Puhlih besed in praznih obljub imamo dovolj. Borba za pravi socializem bo še težka in dolgotrajna. Toda pogoji zanj so zreli. Mediji bodo imeli pri tem pomembno vlogo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.