Klemen Košak

 |  Mladina 12  |  Družba

Žrtvovanje za idejo

Startup podjetništvo prinaša več donosnih inovacij in delavskega samoizkoriščanja

Luka Ločičnik je s svojim LL Stolom na Kickstarterju zbral več kot dvajset tisoč evrov, a zanj še ni našel pravega poslovnega modela. »Tega ne delam zaradi denarja. Če bi, bi že zdavnaj nehal,« pravi.

Luka Ločičnik je s svojim LL Stolom na Kickstarterju zbral več kot dvajset tisoč evrov, a zanj še ni našel pravega poslovnega modela. »Tega ne delam zaradi denarja. Če bi, bi že zdavnaj nehal,« pravi.
© Uroš Abram

»Odslej bo tudi vaš bivalni prostor izražen v številkah,« so razglasili v ameriškem mediju Techcrunch, ko so na dogodku Bojišče strojne opreme v Las Vegasu za najboljši izdelek izbrali cubesensors, belo kocko s petcentimetrskim robom in sedmimi tipali, ki zaznavajo temperaturo, vlažnost zraka, svetlobo, hrup in onesnaženost v notranjih prostorih. Ko kocko zatresete, zažari modro ali rdeče, in če zažari rdeče, vam na mobilni telefon ali računalnik pošlje podatke o opravljenih meritvah, ki razkrijejo, kaj je narobe s trenutnimi razmerami v vašem stanovanju ali pisarni, in vam tako namigne, da zaprite radiator, odprite okno, prižgite luč ali utišajte psa.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.