MLADINA

8. 4. 2014  |  Evropske volitve 2014

V ZZB NOB pozivajo k udeležbi na evropskih volitvah

Tudi bližnje evropske volitve so državljanska pravica in dolžnost, zato bi bilo prav, da bi se jih udeležili v čim večjem številu in s tem prevzeli soodgovornost za urejanje evropskih zadev, je opozorilo predsedstvo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB).

Novoizvoljeni evropski poslanci morajo biti po mnenju ZZB NOB pošteni in sposobni predstavniki slovenskih državljanov, ki bodo Slovenijo v evropskem parlamentu predstavljali tudi s spoštovanjem njene antifašistične in antinacistične vloge v velikem zavezništvu med drugo svetovno vojno.

Od bodočih evropskih poslancev tako pričakujejo odločno prizadevanje, da bi se EU čim bolj približala ideji o t. i. domovini-domovin, v kateri bo Slovenija lahko uresničevala svojo suverenost in napredek kot socialna in pravna država.

Izvoljeni poslanci naj bi nasprotovali ukrepom v škodo socialne varnosti ljudi in v korist finančnega kapitala, prav tako pa v zvezi združenj borcev od evropskih poslancev pričakujejo, da bodo imeli stalen stik z volivci in da jim bodo polagali račune o svojem delovanju. Poleg tega se v ZZB NOB v celoti pridružujejo pozivu h kampanji za evropske volitve Združenja antifašistov, po katerem naj se izbere tiste kandidate, ki med drugim nasprotujejo vsem oblikam diskriminacije ali ksenofobije ter si prizadevajo proti vsem oblikam zanikanja holokavsta, zgodovinskega revizionizma in rehabilitacije esesovskih zločincev. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."