Marcel Štefančič jr.

25. 4. 2014  |  Mladina 17  |  Kultura  |  Film

Sivolasi žigolo

Fading Gigolo, 2013
John Turturro

zadržan

Prvinski nagon.

Woody Allen igra najraje sebe. V Sivolasem žigolu igra zvodnika, ki igra Woodyja Allena – nevrotičnega newyorškega Žida, sicer propadlega knjigarnarja, obsedenega s seksom, osamljenostjo in staranjem.

Če bi dobil priložnost, bi staranje razglasil za nacizem. Ker pa bi zvodnik, ki bi mu bilo ime Murray Schwartz, prodal bolj malo seksa, se preimenuje v “Bonga”, kar zveni tako, kot da je žigolo on sam, a ni – njegov “delavec” je Fioravante (John Turturro), lokalni cvetličar, njegov najboljši prijatelj, ki ga začne tržiti, ko mu njegova dermatologinja namigne, da bi rada “v troje”. Igra jo Sharon Stone. Ne, tretji v tej menažeriji ni Woody Allen – Sharon je pač Sharon, zato hoče “v troje” seksati s svojo najboljšo prijateljico (Sofia Vergara). Woody Allen očitno ni Zelig, ampak Broadway Danny Rose, ki pade v Prvinski nagon. Sivolasi žigolo izgleda kot mastni vic, ki ga Woody Allen pripoveduje Sharon Stone, John Turturro, ki prisluškuje (in režira), pa ujame le tu in tam kako besedo, tako da njegova Annie Hall postane hasidska vdova s šestimi otroki (Vanessa Paradis), kar ni le romantično pretiravanje, ampak že kar nov vic.

(štarta 30. aprila)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.