MLADINA

8. 5. 2014  |  Evropske volitve 2014

Z razkazovanjem v Evropski parlament?

© Facebook

Tudi italijanske stranke in liste se trudijo dobiti pozornost medijev in volivcev. In ko ne gre s političnim programom, ki je sicer lahko odličen, je treba ubrati drugačen pristop. »Uporabila bom vsa sredstva,« je na Facebooku zapisala predstavnica za medije italijanske liste Drugačna Evropa s Tsiprasom in poleg zapisa objavila še fotografijo, s katero je lista le dobila pozornost. Več>>

Paola Bacchiddu je vedela, kaj jo čaka, ko se je pokazala v kopalkah. »Zažgali me bodo živo, kot so nekoč zažigali čarovnice,« je napovedala odziv medijev in Italijank. In res je nato, kot je zapisala, začela prejemati privatna sporočila in brati javna obsojanja, kako neprimerna, sramotna in ponižujoča za ženske je bila njena gesta.

Seveda so se našli tudi tisti, ki so medijsko strokovnjakinjo podprli, saj lahko vsak s svojim telesom počne, kar hoče. Sploh če pri tem pokaže na bedo (italijanskih) medijev in bralcev, ki se z veseljem odzovejo na razgaljene prsi in zadnjice, s težavo pa na bolj zahtevne vsebine.

Še pred evropskimi volitvami in še bolj radikalno so sicer goloto kot politično orodje uporabile ukrajinske feministke Femen. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."