Marcel Štefančič jr.

9. 5. 2014  |  Mladina 19  |  Kultura  |  Film

Maščevanje v visokih petah

The Other Woman, 2014
Nick Cassavetes

Girl Power.

Cameron Diaz ima vse – razkošno službo, razkošno tajnico (Nicki Minaj!), razkošnega očeta (Don Johnson!), razkošno stanovanje, razkošnega tipa. Ime mu je Mark (Nikolaj Coster-Waldau). New York je njun. Seks v mestu je verjetno serija, ki ju je naredila. Toda Cameron potem v grozi ugotovi, da je Mark poročen.

Nič, z njegovo ženo (Leslie Mann) se povežeta. Zdaj sta dve proti enemu. Nakar v grozi ugotovita, da nista sami – Mark ju vara s tretjo (Kate Upton). Pa se povežeta še z njo. Zdaj so tri na enega. Ker je Mark serijski prešuštnik, ni razloga, da jih ne bi bilo sto na enega, toda tale infantilna sitkomska farsa – poganjek Kluba vražjih babnic in Pregona moške svinje – se zadovolji s tremi na enega, dolgo maščevanje, očitno metafora ženskega “opolnomočenja”, pa še najbolj spominja na vic o treh blondinkah, ki žagajo vejo, na kateri sedijo. Le kdo jih ne bi varal? Težko boste našli film, ki bi ženske bolj sovražil in jih bolj stereotipiziral – in ki ob tem ne bi namignil, da si lahko maščevanje privoščijo le ženske, ki imajo ogromno časa in ki si lahko privoščijo plastične operacije.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.