Klemen Košak  |  foto: Uroš Abram

 |  Mladina 22  |  Politika

Tako prikupno dolgočasen?

Igor Šoltes je bil na evropskih volitvah najuspešnejši politik na levici

Ko je v začetku leta 2011 računsko sodišče pozvalo takratnega premiera Boruta Pahorja, naj zaradi nepravilnosti pri nakupu in prodaji Splošne plovbe razreši finančnega ministra dr. Francija Križaniča, je bil odziv takšen, kot smo jih v slovenski politiki vajeni. Poročilo računskega sodišča ima politično ozadje! Gre za zaroto, ki ruši vlado in za tehničnega mandatarja postavlja predsednika računskega sodišča dr. Igorja Šoltesa. Mladi forum Socialnih demokratov, podmladek stranke, ki ji pripadata Pahor in Križanič, je v poročilu prepoznal maščevanje Šoltesa, ker predhodnica SD Združena lista socialnih demokratov leta 1998 Šoltesu ni omogočila izvolitve za direktorja ljubljanske občinske uprave. Našteli so še, da je Šoltes prijatelj takratnega predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča, pa da je v letih 1994, 1996 in 2002 neuspešno kandidiral na listah LDS in da naj bi bil povezan z neformalnim lobističnim združenjem Enajst. »Ne verjamemo, da gre za naključja,« so zapisali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.