Grega Repovž

13. 6. 2014  |  Mladina 24  |  Svet

Jurij Gustinčič, 1921–2014

Novinar

© Bojan Velikonja

Konec septembra 2013 me je poklical. Jasno je bilo, da je tokrat trdno odločen. »Dovolj bo, tokrat se tudi Javorka strinja.« Javorka Križman je dolgoletna prijateljica Jurija Gustinčiča. Družina Križman je zanj skrbela z radodarnostjo in dobrodušnostjo globokega prijateljstva. A vsakič, ko se je Jurij odločil, da ne bo več pisal kolumne, da ne zmore več, je kot prava Primorka dvignila velik veter: to pa ne, nobenega razloga ni, da bi nehal.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Katarina Novak, Ljubljana

  Pod črto: Jurij Gustinčič, 1921-2014

  Tisti, ki smo na lastni koži izkusili, kako težko je napisati nekrolog oziroma poslovitev od sočloveka, bližnjega, prijatelja, sodelavca..., nekoga, ki ti je blizu, vemo, da je to skoraj vnaprej izgubljen boj; težko je misli upovediti tako, brez naštevanja suhoparnih dejstev in statistike, da ni solzavo in drugače, kot smo hoteli. Več