Peter Petrovčič  |  foto: Uroš Abram

1. 7. 2014  |  Družba  |  Intervju

Čeprav ti uspe le v enem od desetih primerov, je vendarle zadovoljstvo, da si nekaj naredil znotraj tega nemogočega ekonomsko-političnega in pravnega sistema, ki velja povsod po svetu, ne le v Sloveniji.

Matevž Krivic

Nekdanji ustavni sodnik in pravni zastopnik več kot 25 tisoč izbrisanih in na stotine prosilcev za azil. Čeprav zastopa toliko strank kot največje odvetniške družbe, to počne sam, brez tajnice. In brezplačno.

Matevž Krivic nas je sprejel doma v Spodnjih Pirničah, v objemu neokrnjene narave, daleč od mestnega vrveža, kjer rešuje najtežja pravna vprašanja, od katerih so odvisne usode tistih skupin ljudi, ki so se v boju z državnim aparatom znašli goli in bosi. Preden je odgovoril na prvo vprašanje, nas je že zmotil klic enega izmed »klientov«. Kmalu za tem je soproga prijazno postregla s kavo ravno med pogovorom o prostem času. Ob tem ga je vprašala nekaj, na kar niti eden izmed najbolj plodnih piscev pisem bralcev ni znal odgovoriti – ali se sploh spomni, kdaj je nazadnje preživljal prosti čas.

Veseli smo, da ste privolili v intervju, za katerega boste porabili kar nekaj dragocenega časa. Ni se bilo lahko dogovoriti z vami, datum in uro intervjuja sva večkrat prestavila, ker je vaš urnik precej bolj nabit kot moj, pa ste v pokoju.

Zakup člankov

Ta članek stane le 1 evro!
Nakup je preprost: POŠLJITE SMS z vsebino
MLADINA1 na številko 7890. KODO, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste lahko prebrali članek.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1

Celotna številka Mladine je vaša za 3,5 evra!
Nakup TEDENSKEGA dostopa je preprost: POŠLJITE SMS z vsebino
MLADINA2 na številko 7890. KODO, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste imeli aktiven dostop.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

  • Zakup članka
    1 €
  • Tedenski zakup ogledov člankov
    3,5 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.