Damjana Kolar

 |  Kultura

V Kamniku se začenja festival z razgledom

Kultur Shock

Kultur Shock

Kamfest, največji poletni kulturni festival, ki ga že enajsto leto zapored pripravlja Kulturno društvo Priden možic, bo tudi letos popestril poletno dogajanje v Kamniku. Od 8. do 17. avgusta se bo na različnih prizoriščih zvrstilo skoraj 80 brezplačnih dogodkov (in nekaj z vstopnino). "Program je sicer tudi letos naravnan zelo družinsko-od otroških delavnic in predstav popoldne, do kina pod zvezdami za zaljubljene pare. Večerni program bo odstiral tudi različna kamniška dvorišča. Na prostorih, kjer se je nekoč družila ožja soseska, bodo zdaj koncerti in pripovedovalski večeri privabljali širšo kamniško "družino," pravijo organizatorji. Otvoritveni dan bodo med drugim zaznamovali festival piva in okusov Kamnika, ulična povorka mednarodne zasedbe Kremšnita in koncert ameriške etno-punk zasedbe Kultur Shock. Več>>

Večina prireditev se bo odvila v starem mestnem jedru Kamnika. Otroški oder z ustvarjalnimi delavnicami in predstavami za najmlajše bo tudi letos zavzel sence dreves v Keršmančevem parku. DDV program v Samčevem predoru bo tokrat v znamenju uličnih predstav in športnih izzivov. Glavni oder na Malem gradu bodo zaznamovali v glavnem slovenski glasbeniki: Laibach, Bilbi, LeeLoojamais, Borghesia, Neca Falk, Tomaž Domicelj, Orlek, Leni Kravac, za zaključek pa se obeta nastop švedske violinske virtuozinje Ide Meidell Blylod in Simboličnega orkestra. Po različnih kamniških dvoriščih bodo potekali koncerti manj znanih zasedb (Dubzilla, All Strings Detached, Kaja Draksler), na dvorišču Osnovne šole 27. julij pa bo zaživel Kino Kamfest.

Največja zanimivost letošnjega festivala je novo gledališko prizorišče-Gledališče Katzenberg, ki se nahaja v atriju nekdanje upravne stavbe Kemijske industrije Kamnik. Področje nekdanje smodnišnice, ki je sicer tematika mnogih mitov in zgodb Kamničanov, bo v znamenju gledaliških predstav Striptiz (Špas teater), Patty Diphusa, izpovedi porno dive (Familija) ter 50 odtenkov njive (Ceh za smeh), obeta pa se tudi 1. Mednarodna poletna plesna šola.