Staš Zgonik

22. 8. 2014  |  Mladina 34  |  Politika

Novo ime, nova tabla

Ustvarjalnost pri poimenovanju ministrstev stane

S 1. avgustom sta davčna in carinska uprava postali eno – Finančna uprava Republike Slovenije. Zaradi tega je bilo treba na vseh izpostavah zamenjati označevalne napise. Za to so namenili 4500 evrov, pri čemer so celotno tablo zamenjali le na sedežu Generalnega finančnega urada (nekdanji sedež DURS-a), drugod so »zaradi minimiziranja stroškov« zamenjali le nalepko na tabli, ne pa table same. Z novim letom, ko se bodo carinski in davčni uradi združili v finančne urade, bodo morali vajo ponoviti. Ker je združevanje, razdruževanje in spreminjanje imen ministrstev in služb v sestavi postalo modno, so temu primerno občutni tudi stroški menjav označevalnih tabel.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.