Saša Eržen

22. 8. 2014  |  Mladina 34  |  Kultura  |  Hudo

Za suho rokovanje

© www.cangrip.com

Verjetno poznate občutek, ko na poletni zabavi ali pikniku nekaj časa držite pločevinko hladne pijače, zaradi česar postane vaša desnica mrzla in vlažna kot riba.

No, če imate res smolo, v najbolj neprimernem trenutku napoči trenutek, ko se je treba z nekom rokovati. Sledita brisanje rok v obleko in opravičevanje. Prebrisani Američani so med opazovanjem kondenza, ki se nabere na zunanjosti embalaže z mrzlo vsebino, stuhtali, da je pač treba iz piksne narediti skodelico. Izmislili so si snemljivo držalo iz plastike, ki ohranja pijačo hladno, dlani pivca pa suhe, tople in vselej primerne za rokovanje. Can grip, kot se zadeva imenuje, je mogoče natakniti na katerokoli standardno malo pločevinko. Ponujajo še ročaj za male pivske steklenice; oboje je izvirno in poceni promocijsko darilo, saj po želji dotiskajo logotip ali drugo sporočilo. V krajih, kjer je priljubljenost velikega piva tako velika kot pri nas, pa bi veljalo razmisliti predvsem o izdelovanju večjih ročev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.