Marcel Štefančič jr.

22. 8. 2014  |  Mladina 34  |  Kultura  |  Film

Ninja želve

Teenage Mutant Ninja Turtles, 2014
Jonathan Liebesman

proti

Odmev odmeva.

Megan Fox igra reporterko, ki pride na sled veliki zgodbi: v New Yorku so se pojavili novi maskirani maščevalci – štiri govoreče ninja želve! Želvaki v resnici. Jasno, nihče ji ne verjame. Kar je čudno: New York, ki ga redno rešujejo superjunaška bitja, od Batmana do Spidermana, res ne bi smel biti tako skeptičen.

A po drugi strani: le kdo bi verjel reporterki, ki izgleda kot Megan Fox? Res je, Ninja želve so le reboot. Ponujajo res le dolgočasno akcijo, brezosebne like in idiotski humor. Teror, ki ga kujejo bad guys, so res že bolje kovali v drugih filmih. Shredder, diabolični monstrum, res izgleda kot transformer, ki je izpadel na avdiciji za Transformerje (ja, film je produciral Michael Bay). Specialni efekti so res bolj človeški od ljudi. In ninja želve se res parazitsko šlepajo na bum Marvelovih superjunaških fantazij. Toda vsi ti grehi se skrijejo pred naglavnim grehom: Ninja želve nas v času Marvelovih zelo diverzificiranih superjunaških ekip utrujajo s štirimi enolično identičnimi junaki, tako da potem vse zveni kot štirikratni odmev, ob katerem se sprašujete le – kateri bo prej pofukal Megan Fox?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.