Petra Tihole  |  foto:  Uroš Abram

 |  Mladina 35  |  Družba

Hoja po vodi

Stoječe veslanje po vodi ali supanje je vedno bolj priljubljeno tudi pri nas

Ljubljana: eden najlepših načinov, kako izkusiti prestolnico, je prav iz vodne perspektive. Skupina suparjev na Ljubljanici pri Tromostovju.

Ljubljana: eden najlepših načinov, kako izkusiti prestolnico, je prav iz vodne perspektive. Skupina suparjev na Ljubljanici pri Tromostovju.

 Veslanje, med katerem stojimo na deski, ki pluje po vodni gladini, ali supanje je po priljubljenosti daleč najhitreje rastoči vodni šport na svetu. Tudi pri nas. K temu je pripomogla tudi sedemnajstletna Škofjeločanka Manca Notar. Je namreč ena najboljših na svetu v stoječem veslanju na deski. S posebnim slogom veslanja prestavlja meje tega športa in pošteno meša štrene tudi starejšim in mnogo bolj izkušenim tekmovalcem in tekmovalkam. Tako ni čudno, da je junija, ko je pri nas potekalo prvo tekmovanje v veslanju na deski stoje, prepričljivo dobila 2,5 kilometra dolg sprint med dvema bojama po Ljubljanici. Vrhunec svoje letošnje tekmovalne sezone pa je doživela julija, ko se je na Havajih uspešno udeležila dveh tekmovanj in v težkih pogojih dosegla izjemne rezultate.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.