Peter Petrovčič

 |  Mladina 37  |  Politika

Odprava nadzora nad policijo?

Ena od zavez v koalicijskem sporazumu je tudi odprava posebnega tožilskega oddelka, ki preiskuje policiste. Sliši se noro, pa ni.

Goran Klemenčič, bodoči minister za pravosodje, ki je že leta 2007 opozarjal, da gre za neprimeren sistem nadzora nad policijo

Goran Klemenčič, bodoči minister za pravosodje, ki je že leta 2007 opozarjal, da gre za neprimeren sistem nadzora nad policijo
© Borut Krajnc

»Tudi ukinitev oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili bo najbrž tehnična napaka koalicijskega sporazuma,« se je v času, ko so v javnost prišli prvi osnutki novega koalicijskega sporazuma, pošalil nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar. Ne, ni šlo za napako, veljavni koalicijski sporazum v poglavju Pravosodje in pravna država predvideva odpravo oddelka, katerega naloga je v bistvu preiskovanje kaznivih dejanj, ki jih storijo policisti. In čeprav se sliši nerazumno, je ta koalicijska zaveza smiselna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.