Saša Eržen

19. 9. 2014  |  Mladina 38  |  Kultura  |  Hudo

iFetch

Samodejni metalec pasjih žogic

© Arhiv Mladine

Psi res znajo najedati s svojimi hobiji. Ravno ko se po napornem dnevu udobno zleknete v naslanjač in poprimete za najljubše čtivo ali za daljinca, se vam začne pri nogah motati družinski štirinožec in moleduje, da mu vržete žogico.

Člani družine Hamill iz Austina so zaradi svojega igrivega kodra, ki ga je prinašanje žogic veliko manj utrudilo kot njih metanje, izumili iFetch, samodejni metalec žogic. Podoben je tistemu, ki ga poznamo iz tenisa, primeren pa za pse manjše ali srednje rasti, saj meče le pomanjšane teniške žogice premera štiri centimetre, vendar razvijajo tudi različico za večje pasme. Na metalcu je mogoče nastaviti tri različne dolžine metov, namenjen je notranji in zunanji rabi, priložen pa ima tudi električni polnilnik. »Najboljši prijatelj vašega najboljšega prijatelja« ima na eni strani lijak, v katerega kosmatinec vrže žogico, na drugi pa luknjo, skozi katero žogico izstreli tri, šest ali devet metrov daleč. Napolnjen zmore kakih trideset ur metanja, kar utegne psa precej utruditi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.