Jure Forstnerič

26. 9. 2014  |  Mladina 39  |  Družba

Šesta generacija je zrasla

Preizkusili smo iPhone 6, pri katerem se bodo gostilniške debate zopet vrtele okoli vprašanja, ali je večji tudi boljši. Zaslon, jasno.

Presrečni lastnik novega Jaz-telefona v Birminghamu v Angliji

Presrečni lastnik novega Jaz-telefona v Birminghamu v Angliji
© Profimedia

V zadnjih letih so se telefoni Android z vsako novo napravo, sploh s tistimi iz vrha ponudbe (torej tistimi, ki krojijo javna mnenja o teh rečeh) povečali. Včasih je bil štiri palčni zaslon tisti pravi, nato štiri in pol palčni, danes se nad vsem, kar nima pet palcev, zmrdujemo. Večji zasloni so zakon, na večjih zaslonih vidimo več. Več slike, več besedila, več zemljevida, več iger (jasno tudi več reklam). Na voljo je seveda ogromno manjših telefonov, ki imajo na žalost tudi slabšo strojno opremo, so torej nižjega ranga.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.